• Aktuality

Aktuality

Paragone: Soutěž o cenu profesora Milana Tognera

Soutěž je určena studentům bakalářských a navazujících magisterských studijních programů dějin umění v České republice. Má charakter dvoudenní konference, která se každý rok koná na jedné z kateder, kde se v České republice systematicky studují dějiny umění. V letošním roce soutěž hostí naše fakulta. Přijďte si poslechnout příspěvky studentů z naší fakulty i jejich kolegů z jiných univerzit 16. a 17. května do učebny P6!

15. května 2024


CRASHTEST 13: REALITY CHECK

Srdečně zveme na vernisáž výstavy CRASHTEST 13: REALITY CHECK, která se uskuteční ve čtvrtek 9. května od 18h v galerii Jilská 14. Výstava je součástí projektu CRASHTEST, v němž se při první velké spolupráci potkávají naši studenti oboru Dějiny křesťanského umění se studenty uměleckých vysokých škol a společně realizují výstavu. Výstava potrvá až do 15. června.

5. května 2024


EXKURZE: Konojedy z cyklu "V krajině"

Zveme na sváteční exkurzi z cyklu "V krajině" pořádanou vyučujícími a studenty oboru Dějiny evropské kultury. Ve středu 8. května se vydáme po trase Dubičná - Konojedy (zámek a kostel) - Bílý Kostelec a Mukařov (zříceniny kostelů) - Víťova vyhlídka - Knínice. Zúčastnit se mohou všichni studenti, vyučující i široká veřejnost! Více informací a odkaz pro přihlášení najdete po rozkliknutí.

2. května 2024


Petr Kubín o sv. Vintířovi

Durynský šlechtic a později bavorský mnich Vintíř († 1045) se zvláštní shodou okolností stal už ve vrcholném středověku jedním z českých světců. Legendě o jeho životě Vita s. Guntheri se bude prof. Petr Kubín z Katedry církevních dějin a literární historie KTF UK věnovat 7. května od 17:00 v přednášce z cyklu "Staročeský dýchánek", který organizuje Ústav pro českou literaturu AV ČR.

1. května 2024


PŘEDNÁŠKA: Rodina v biblické perspektivě

Katedra biblických věd a starých jazyků a Česká dominikánská provincie zvou na přednášku Philippa Lefebvra, O.P. (Université de Fribourg, člen Papežské biblické komise) na téma "Rodina v biblické perspektivě", která proběhne již tento pátek 26. dubna od 10:30 na KTF UK v učebně P8. Přednáška ve francouzštině bude konsekutivně tlumočena do češtiny. Přednášku bude možné sledovat i online!

22. dubna 2024


EXKURZE: Mnichovicko z cyklu "V krajině"

Další celodenní exkurze pořádaná vyučujícími a studenty oboru Dějiny evropské kultury z cyklu "V KRAJINĚ" je tu! V sobotu 27. dubna se připravte na trasu Mnichovice-Javornická Hůra (rozhledna Kalamajka)-Javorník-Soutice. Na exkurzi jsou srdečně zváni studenti, pedagogové, absolventi, uchazeči i další zájemci o přírodu a kulturu. Více informací najdete v prokliku.

27. března 2024


Kolokvium doktorandů Církevních a obecných dějin

Zveme na kolokvium doktorandů Církevních a obecných dějin, které se bude konat v pátek 8. března 2024 od 13:30 na Katolické teologické fakultě, v učebně P6. Přibližně dvacetiminutové příspěvky přednesou doktorandi Štěpán Frank a Piotr Henryk Adamczyk.

6. března 2024


CALL FOR PAPERS: Doktorandská poster konference

Katedra systematické a pastorální teologie vyhlašuje call for papers na doktorandskou konferenci pro teology, která se bude konat 16. května 2024 od 15 do 17 h v budově KTF UK. Konference bude formou „poster conference“ - prezentace výzkumu nebo některé jeho části formou vystaveného posteru a doprovodné ústní prezentace. Přihlášky můžete zasílat do 16. dubna. Více informací v prokliku.

6. března 2024


Úspěšné první kolo přijímacího řízení

Celkem 332 nových přihlášek ke studiu, o 90,8 % více než v loňském roce, takové jsou výsledky prvního kola přijímacího řízení do akademického roku 2024/2025 pro bakalářské, magisterské a navazující magisterské programy Katolické teologické fakulty Univerzity Karlovy, které skončilo 29. února o půlnoci.

1. března 2024


PŘEDNÁŠKA: Misionářská lingvistika v Ruském impériu

Katedra biblických věd a starých jazyků srdečně zve studenty, akademiky i veřejnost na přednášku Kataríny Džunkové na téma Misionářská lingvistika v Ruském impériu: Nativní jazyky v liturgii a Písmu svatém. Přednáška se bude konat ve čtvrtek 29. února od 16:30 na KTF UK v učebně P5.

23. února 2024




Váš názor
Kontakty

Katolická teologická fakulta Univerzity Karlovy

Thákurova 3, Praha 6, 160 00

IČO: 00216208 DIČ: CZ00216208

číslo účtu: 32034061/0100

Identifikátor datové schránky: piyj9b4


Další kontakty



Jak k nám